31 iulie 2008

BBC amentdat pentru masluirea concursurilor

Comisia de monitorizare mass-media engleza, Ofcon, a amendat ieri BBC cu 400.000 lire pentru inducerea in eroare a publicului prin concursurile propuse. Comisia a ajuns la concluzia ca publicul era incurajat sa intre in competitii in care nu aveau nicio sansa sa castige, totul cu aprobarea echipei de productie. In alte cazuri, avand probleme tehnice, se inventau numele castigatorilor.

Cel mai serios caz, amendat cu 115.000 lire, este legat editii ale emisiunii Liz Kershaw Show de la BBC radio 6 Music desfasurate intre mai 2005 si ianuarie 2006. Desi unele editii erau preinregistrate, ele erau prezentate drept "in direct", incluzand si concursuri la care ascultatorii erau incurajati sa participe. Nume fictive erau prezentate drept castigatori si membrii din echipa de productie erau de fapt cei ce sunau pentru participarea la concurs.

Anul trecut BBC a suspendat toate competitiile telefonice, dupa ce o investigatie a descoperit ca producatorii unui program pentru copii au masluit un concurs.

Dupa cum vedem la noi, CNA-ul nu se sinchiseste sa verifice mai in detaliu concursurile cu fatuci vorbitoare gen "suna, suna, suna si spune ce incepe cu tu si se termina cu ta". Sau concursurile gen "trimite sms cu textul vreau si noi iti dam" din timpul majoritatii programelor. Probabil chiar si ei sunt participanti fideli ai astfel de concursuri.

Sursa: MINA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu