19 august 2008

Mama lui de Bucharest Challenge

Asta ne trebuia domne! Toti ne intrebam pe la colturi ce lipseste acestui mirobolant oras pentru a deveni o adevarata capitala europeana. Si anul trecut s-a gasit rapunsul: circuit de curse. Inchidem practic Bucurestiul vreo saptamana sa se dea unii baietasi smecheri cu masinuta luata din banii lu' taticu' si sa vada barosanii masini tari. Sa caste ochii la ceva viteza si la gagici misto. Poate iese si de vreo combinatie. Sau sa-si afiseze noua cucerire. Sa moara lumea cand vede ce are muschiu' lui.

Monaco e prea departe. De ce sa nu isi faca si baietasii unul aci mai p-aproape? Lasa domne ca pitpalacii poa sa se mai inghesuie putin sa ne dam si noi cu masinutele. Facem si putin spectacol sa vada si ochiu' lor ceva (la tv bineinteles ca doar nu-si permit sa plateasca beletu'). Ce atatia copaci! Ne incurca. Astia mai si intretin focu'. Jos cu ei. O sa ne multumeasca oamenii mai incolo. Poluare? Ce-i aia? Las' ca merem acasa la noi in comuna Pipera, bagam aeru' conditionat si gata poluarea. Pitpalacii s-au obisnuit deja cu ea.

Pai astazi in plan era ca dupa serviciu sa merg la stadion sa iau bilete la meciul de miercurea viitoare. Deci un traseu Universitate-Ghencea-Pantelimon. Citesc la domnul sofer de Bucuresti ca e groasa. 1h30min Drumul Taberei-Piata Romana. Plec, cu nod in gat, spre Ghencea. Ma gandeam ca in masina putrezesc. Surprinzator, totul merge ca uns pana la stadion. 20min de la Universitate. La intoarcere, la fel. Totul pana la Dambovita. Mi-am zis sa nu o iau pe chei spre Unirii ca dau de blocaje, sa o iau pe Stirbei Voda. Proasta alegere. De la Casa Radio, moartea. De acolo incepea coada. A tinut pana la Magheru. Pe jos clar ajungeam mai repede. Nu va spun ce se vedea pe Calea Victoriei. Hoarde intregi, puhoaie.

Dom' primar, las-o-n sange, vorba lu' Dan Iosif. E bine ca mai dam afara niste smecheri si taiem conducta cu bani la alti smecheri, ca mai inspectam lucraile pe la pasaje si santiere. Nu putem sa rupem si contractul cu baietii astia de ne ofera aceasta cursa mirifica? Sa-i multumim totusi si-n sculare si-n culcare guzganului rozaliu ca ne-a adus un asemenea eveniment.

In final le doresc o vreme si un public la fel ca anu' trecut. Si, bineinteles, incasari maxime. De UE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu