18 august 2008

Palm Brancoveanu

Locuiesc in sectorul 4. Acum primar este Piedone. El s-a hotarat sa puna palmieri in intersectii sa le faca frumoase. Iarna acestia vor fi inlocuiti cu brazi argintii si vor fi tinuti in sere la caldura (cu ocazia asta am aflat ca primaria are 4 specialisti care se pot ingriji de acesti copaci exotici). Nu stiu ce sa zic. Personal nu mi se pare ca infrumuseteaza zona. As fi preferat un platan sau altceva care sa nu necesite atata ingrijire. Si care sa se asorteze mai bine cu toti castanii din zona.

Explicatia data de Piedone pentru alegerea facuta a fost ca e mai ieftin un palmier decat un platan de vreo 5 ori. OK, inteleg, dar copacul ala nu necesita sa fie pazit 24/24h si as fie depozitat in sera deci cam intr-un an cheltuiala cred ca se amortiza.

O sa ajunga zona asta punct de interes puternic. Cred totusi ca acesti copaci isi vor primi destule bombaneli din partea celor care se inghesuie sa traverseze strada prin fata lor. Intersectia a fost regandita iar trecerea de pietoni mutata si la orele serii cam 60 de oameni se inghesuie pe o bucatica mica de tot de trotuar si deasemenea printre barele de protectie de la statia de tramvai. Pur si simplu nu e loc. Iar vederea palmierilor nu pot spune ca ma face sa ma simt mai bine.

Oricum palmierii se vor simti "ca acasa" in intersectie deoarece toata ziua ii bate soarele iar cu incalzirea globala poate pana la alegerile urmatoare nici nu vor mai trebui mutati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu