22 octombrie 2008

Apogeul declinului vazut in imagini

Va voi prezenta in continuare cum s-a vazut in imagini ceea ce am incercat sa descriu in cuvinte mai devreme astazi. Cam asta a vazut obiectivul aparatului meu foto, un Canon PowerShot S3IS.

Cand am ajuns eu la stadion, portarii celor 2 echipe erau deja pe teren. Asta e ordinea fireasca a incalzirii inaintea oricarui meci. Mai intai ies portarii si mai apoi vin jucatorii de camp. Din imagini se vede atitudinea. La inaltime, francezii. In genunchi romanii.



Urmeaza jucatorii. Pe cate vreme ai lor ies toti la incalzire (titulari + rezerve) si se vede ca se inteleg bine intre ei si formeaza o adevarata echipa, la noi ies doar titularii. Rezervele ies pe rand aleator si fara sa fie bagati in seama de nimeni si se indreapta, cu o mare lehamite, spre banca de rezerve.



Se apropie ora inceputului de meci. Publicul nu e prea numeros dar e euforic. Mesajul e sugestiv. Daca se refereau la istoria recenta in liga campionilor, atunci cu siguranta ca aceasta a fost respectata (0 victorii acasa in liga). Al de sus explica audientei din loja sa cum o sa stea treaba la meciul asta. Pac-pac 2-3 goluri si i-am umilit.



Jucatorii intra pe teren. Se canta imnul Champions League, jucatorii isi strang mainile si se indreapta apoi spre pozele de grup. La Steaua buluceala maxima de fotografi. Parca nu i-a mai vazut nimeni de mult in liga. La Lyon nu se inghesuie nimeni. Si unii din putinii fotografi pozau inspre partea cealalta unde erau stelistii.



Trece prima repriza si se termina 3-2. Toata lumea fericita. Toata lumea de la Steaua. In prima imagine, cel cu tricou pe cap, este Benzema. Desi a fost excelent pe tot parcursul primei reprize, era extrem de nemultumit la finalul primelor 45 minute. Frustrat probabil de norocul adversarilor. In acest timp, ajutat si de golul lui Ovidiu Petre, picat chiar inainte de pauza, Lacatus era exuberant si saluta tot stadionul. La cererea expresa a spectatorilor, bineinteles. Deci toata lumea il iubea pe Lacatus la pauza.



Se termina meciul. Tabela spune totul. Majoritatea spectatorilor, ca de altfel si al de sus, erau deja in afara stadionului. Nu au mai suportat inca o umilinta. Una binemeritata de catre cei din teren. Lacatus era deja hulit si se matura cu el pe jos de catre cei cativa oameni ramasi. Baietii s-au simtit probabil cu musca pe chelie si au iesit cu capetele plecate fara sa priveasca in ochii si gura celor care le urau de bine din tribune.



Eu cred ca am fost unul din ultimii care au plecat de pe stadion. Si asta pentru ca vroiam sa vad rezumatele tuturor meciurilor din acea seara care se dau imediat dupa fluierul final. Dar avand in vedere ca nu mai era mai nimeni, derularea s-a oprit pe la jumatate. Probabil au constatat ca pentru vreo cativa oameni nu se renteaza consumul de curent al tabelei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu