30 octombrie 2008

Intalnirea cea de taina

Se pare ca acum, in perioada premergatoare alegerilor, trebuie trase niste ultime tunuri serioase de catre unii baieti smecheri. Sau niste prime tunuri pentru altii. Ca doar nu cotizeaza degeaba la campanie. Dar acest articol vizeaza prima categorie, a celor aflati pe ultima suta de metrii si care vor sa umple repede locurile ramase libere prin buzunare. Sa pornim de la un articol din Jurnalul National de astazi.

Cabinetul Tăriceanu pregăteşte un tun imobiliar pe ultima sută de metri. Guvernul vrea să înfiinţeze un institut de cercetare în care să fie comasaţi toţi cercetătorii, indiferent de domeniul în care activează.

Mecanismul imi pare ca a mers in felul urmator: s-au intalnit baietii la un restaurant cu prestanta si din vorba-n vorba au ajuns la subiectul "dar gura noastra ce mai mananca dupa ce ai nostrii pleaca de la putere". Deja se infiripau bazele viitoarei manarii. Au urmat intalnirile din birourile sus-puse cu o harta a Bucurestiului in fata. "Ce terenuri sa mai luam ca nu a mai ramas nimic si acu se incheie mandatu'", "Nu, nu, aici e in aria lu' aia de la finante. Ne dau peste bot daca ne bagam", "Nici aici nu merge ca face gura prostimea ca le luam spatiul verde. Am mai tras de el in recut dar nu prea mai avem de ce trage", "Asta e a lu' Becali ma. Nu ne furam inre noi" si tot asa. Toti erau deja in impas. Se si vedeau toti nevoiti sa linga usile celor din noua putere.

Dar deodata, din miscarea brauniana a unicului neuron al unui baiat umflat iese sclipirea de geniu: "Da' ce e aici? Nu e o hala da cercetari". Deodata toti tresar si caldura incepe sa se degaje din agitatia termica tot mai intensa a neuronilor din birou. "Cred ca putem sa le luam ceva de p-aci ca poa sa cerceteze ei si la o scara mai mica", vine o parere din grup. "Da ce atata cercetare? Las ca cerceteaza americanii aia si chinezoii. Ia sa radem noi tot d-aci" racneste o alta gusa. Toti aplauda. "Bravo, domne. Asta da curaj sa iei o decizie. Asa se face" si toti ii strang mana si-i multumesc. "Da hai sa-i grupam pa toti cercetasii astia intr-un tarc, ca poate asa mai vorbesc unu cu altu si iese cate ceva", zise unul care parea a avea ceva idee de teamwork. Toti se uita la ei ca la un tradator. Dupa inca cateva minute de explicatii filozofice ale acestuia, ajung la concluzia ca baiatul e bine intentionat si mai inchide gura la prostime cu masura asta. Se despart cu certitudinea ca in ziua urmatoare le va fi mult mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu