10 noiembrie 2008

Miserupism sportiv

Ca tot vorbeam mai devreme de banii frumosi castigati de unii baieti smecheri din tunuri. Pai ce sa te mai intereseze pe tine ca pierde Dinamo sau ca nu ajungi in Liga Campionilor cand tu ai dat din pix de 36 milioane euro? Ce te mai intereseaza pe tine ca te injura suporterii cand tu te lafai intr-o cada de bani? Ce te mai intereseaza pe tine ca echipa nu joaca nimic cand tu stai cu cracii-n sus la soare in Bora Bora?

Si totul pe bani munciti cu zel si castigati prin ardoarea incheieturii mainii care tinea pixul. Desi nu m-am mira ca si pixul sa fie tinut de o capusa subordonata. Te sui in super masina de lux, te lafai in scaunul incalzit, tragi un masaj si-ti bagi pula-n romanasii jegosi care te-njura d-afara dupa un meci catastrofal al echipei patronate. Ca pixul lor e o nulitate in fata la al tau. Ei se duc in custile lor de la blocuri, tu te duci in palatu' personal. Ei raman cu mahnirea ca echipa lor nu le-a adus o bucurie, o clipa de visare si de detasare de viata cotidiana si tu te scarpini in pantaloni total detasat ca a doua zi ai luat avionu' si te duci la un shopping de revigorare in Dubai.

Pai la ce sa mai merite sa ne uitam la jena asta de fotbal din Romania? A devenit o intrecere de salon a "oamenilor de afaceri" din era post-decembrista. Aseara aproape ca adormeam la jena de Rapid-Steaua. Meci fara istoric, fara ritm, fara sclipiri, fara idei, fara spectacol, fara nimic. Doar cu multi prosti in tribune si la televizor care asteptau sa se intample ceva. Ceva care sa ii faca sa scuipe samanta mai cu zel. Ceva care sa te faca sa tresari din scaun. Dar pateticii din teren n-aveau grija asta. Ei asteptau sa pice vreun gol din senin, poate isi da adversaru' cu stangu-n dreptu si iese de o victorie, sa ne luam dracu' banii si s-o tulim in bamboo. Si sa vedem ce pitipoance mai babardim saptamana viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu