28 decembrie 2008

Bubele administratiei Bush

Zilele astea am fost intr-o dispozitie de filme. Si de jocuri. Am terminat Call of Duty. O sa ma apuc si de expansion-ul United Offensive dar deocamdata m-am pus pe Fallout 3. Sunt un iubitor de RPG-uri (mare fan Diablo - stiu ca e o mare disputa despre incadrarea jocului ca RPG sau nu, dar asta e alta discutie), nu mai jucasem unul de ceva timp si am tot auzit atatea despre acest Fallout 3. Numai lucruri bune, note mari prin review-uri, grafica excelenta, poveste bine conceputa si o mare complexitate a lumii de joc. Jocul nu m-a dezamagit, seamana cu Oblivion dar sunt inca la inceput si o sa revin asupra lui cu mai multe amanunte. Oricum, il recomand.

fahrenheit 9/11 2004Dar sa revenim la film. Azi a venit la rand un film foarte controversat dar in acelasi timp si premiat: Fahrenheit 9/11. Michael Moore regizeaza un film documentar despre evenimentele din administratia americana ce au precedat si au urmat evenimentele tragice de la 11 septembrie 2001. Totul se concentreaza in jurul presedintelui Bush si a acolitilor acestuia, fiind impartit, in mare, in doua parti. O prima parte se ocupa de relatiile lui Bush din vremea premergatoare perioadei in care a devenit presedinte si conspiratia terorista a atacurilor de la 11 septembrie si o a doua parte care e dedicata razboiului din Irak cu toate motivele si tragediile ascunse atentiei publicului.

Imaginile sunt uneori destul de dure, mai ales in a doua parte a filmului, confesiunile multora din protagonistii implicati in razboi sunt dureroase iar investigatia din prima parte a filmului aduce noi date despre legaturile dubioase ale clanului Bush. Filmul nu a reusit sa-si atinga insa scopul initial, mentionat de altfel si de regizor: impiedicarea realegerii lui Bush. Ramane totusi un film cu un mesaj bun si care merita vazut pentru o intelegere mai amanuntita a fenomenelor ce au inconjurat misteriosul inca atac din dimineata zilei de marti, 11 septembrie 2001. 7.5/10.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu