21 decembrie 2008

Comedia prin seriozitate

cafeneauaAm fost aseara cu DB la o portie buna de cultura. Nu mai servisem de vreo luna si ceva. Si electronistii trebuie sa se mai delecteze din cand in cand. Si ultima delectare de acest gen a fost acu vreo luna. Piesa aleasa a fost Cafeneaua de la Teatrul Bulandra. De la vederea distributiei (Horatiu Malaele, Dana Dogaru si Emilia Popescu) mi-am dat seama ca vom avea de-a face cu un recital actoricesc si umorul mult si de buna calitate va predomina. Si asteptarile nu ne-au fost inselate.

Actiunea se desfasoara undeva in desertul Nevada pe parcursul a 40 ani separati in 3 episoade. Se urmareste evolutia uni cuplu de americani care decid sa faca o schimbare radicala si sa-si reinceapa viata in jurul unei afaceri intr-un local aproape de soseaua nationala.

Spectacolul este o oglinda a vietii banale a unor oameni decimati de certurile cotidiane si de simplitatea vietii care este, dupa cum ne spune si Horatiu Malaele, "o boala mortala cu transmitere sexuala". Totul este invaluit intr-o patura de umor. De altfel Horatiu Malaele, care este si regizorul acestui spectacol, este unul din putinii actori care stiu sa faca comedie prin seriozitate. El da consistenta scenei, credibilitate actiunii si starneste hohote de ras inca de la prima scena pana la ropotele de aplauze pe deplin meritate de la sfarsit.

Va recomand sa vedeti aceasta piesa si nu veti regreta. Veti avea parte de 2 ore de buna dispozitie si veti fi prinsi in actiune inca de la primele scene. Atentie ca biletele sunt foarte greu de gasit si va trebui sa vi le rezervati chiar cu 3-4 saptamani inainte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu