8 decembrie 2008

Fenomenul Iancu

Domnul Iancu este un fenomen. Este acel fenomen care a invatat fotbal, a invatat din fotbal, stie cand sa puna presiune pe jucatori cand e nevoie, stie sa le ia apararea cand merita, stie sa asigure linistea la echipa atunci cand sunt vremuri grele si stie sa te dea afara cand iti e lumea mai draga.

Cand a intrat in fotbal era ca un copil mic pus in fata unei masini teleghidate: habar n-are s-o foloseasca si apasa toate butoanele pana o strica. Domnul Iancu nu a ajuns in punctul de a strica echipa. Chiar a inteles ca nu stie cu ce se mananca fotbalul si trebuie sa invete. Si a invatat, si-a cizelat discursul si a avut rabdare. Rabdare. Un cuvant mare si un atribut pe care foarte putini din conducatorii de orice fel il au. Si cu aceasta rabdare si cu experienta acumulata de la unii si altii a luat echipa si a dus-o in Timisoara, asigurandu-si un public avid de fotbal si a adus un antrenor caruia i-a dat mana libera si l-a lasat sa-si faca treaba cum stie el mai bine. Nu a avut presiunea rezultatelor imediate. A avut un proiect pe termen lung.

La 2 ani de domnie a lui Uhrin pe banca tehnica a timisorenilor a aparut si rezultatul. Cu cele 6 puncte pe nedrept luate jucatorilor pentru greselile conducatorilor, Timisoara ar fi acum pe primul loc. Echipa merge, lotul s-a inchegat, se vad ideile de joc si mana antrenorului si vin si rezultatele. Rabdarea se pare ca a dat roade. Avem deja de-a face cu un al doilea exemplu de cum sa construiesti ceva in fotbalul romanesc, dupa CFR Cluj. Dar, surprinzator, domnul Iancu simte nevoia de a iesi in evidenta chiar acum cand totul merge ca pe roate. Vine bomba cu demiterea lui Uhrin. Motiv: ca ar fi fost la un meci Steaua-Urziceni alaturi de fratii-impresari Becali. Aici eu nu vad nicio problema. Timisoara terminase deja meciurile din acest tur, era in vacanta cel putin pana prin ianuarie, si se ducea sa vada un meci al contracandidatelor. Ca a venit cu fratii Becali e problema? Dar cati n-au venit cu fratii Becali la meciuri. Ce plan conspirativ ar fi putut pune la punct Uhrin si fratii Becali? Si toata aceasta tevatura vine dupa ce cu vreo 2-3 zile inainte de aceasta bomba chiar domnul Iancu anuntase ca ii va propune lui Uhrin un contract dublu daca-si prelungeste angajamentul cu formatia de pe Bega.

Ce sa fi intors situatia? Oare niste datorii neonorate catre jucatori si faptul ca antrenorul a avut "tupeul" de a-si contra patronul? Eu astept totusi o explicatie mai plauzibila de la domnul Iancu. Acum practic isi bate joc de toata rabdarea de 2 ani incoace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu