18 ianuarie 2009

Demonstratia de talent

mamouretSambata seara am avut din nou ocazia de a servi o portie buna de cultura la teatrul Bulandra: spectacolul Mamouret in regia lui Dinu Cernescu. Protagonista principala a fost Tamara Buciuceanu. Aceasta joaca rolul batranei bunici Mouret care aniverseaza 100 de ani, o persoana interesanta, plina de energie si care intotdeauna obtine ceea ce vrea. Ea este decana de varsta a familiei si va fi sarbatorita in cadrul unei manifestatii publice in cadrul unui orasel de provincie. Rolul a fost jucat acum 45 ani si de Lucia Sturdza Bulandra.

Textul este foarte bine adaptat de catre regizor care a imprimat piesei o nota simplista, fara exagerari si concentrata pe personaje, mimica si miscarea scenica a acestora. Pe final un rol important in crearea atmosferei l-a avut si lumina scenica.

In aceasta piesa Tamara Buciuceanu da inca odata, daca mai era nevoie, dovada talentului sau si a capabilitatii de a face comedie prin gesturi, mimica, tonalitate si miscare. Atatea momente de aplauze, atatea momente de comedie pura si buna dispozitie, toate incununate de minute bune de aplauze la sfarsit pentru intreaga distributia dar mai ales pentru cea care ne-a dovedit ca poate juca fara probleme si cu o deosebita intensitate atat comedie cat si drama (momentele de sfarsit). Va multumesc doamna si sper sa ne mai incantati multi ani de acum inainte!

Multi le sugereaza "dinozaurilor" din teatru ca ar fi bine sa se dea deoparte si sa mai lase loc tineretului. Eu le-as sugera sa mai calce si printr-o sala de teatru si asta in timpul unui spectacol. Bineinteles, daca mai au loc. Pentru ca aceste spectacole se joaca nu cu sala plina ci cu sala suprapopulata. Atunci sa vada ce poate si ce stie un mare actor. Rolurile in teatru sunt pentru toti. Eu am evidentiat atatia tineri pe langa acesti "pensionari". Si ei invata, capata experienta, acumuleaza, pentru ca va veni si timpul lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu