18 ianuarie 2009

Presa poate schimba ceva

Ziarele noastre sunt pline de stiri in materie de fotbal. In primul rand a venit ca un traznet pentru mine demisia presedintelui Realului, Ramon Calderon. Si totul dupa o campanie de media declansata si sustinuta de un ziar. Cel mai citit ziar din Spania, Marca. Ceea ce a demonstrat ca un ziar poate duce la demiterea unui presedinte. Si acesta e presedintele celei mai galonate echipe din fotbalul mondial. A fost o ancheta bine lucrata, pusa la punct si cu decalaratii si dovezi care aduse la cunostiinta publicului au lasat ca unica solutie pentru Calderon demisia. Cei de la Marca au dovedit ca au existat mari probleme la alegerile din 2006 cand Ramon Calderon a fost ales presedinte.

La noi se chinuie de cativa ani presa sa scorneasca ceva pentru a-l determina pe Mircea Sandu, presedintele ferederatiei de fotbal sa ne lase. Si au existat perioade frenetice in acest sens. Si de catre tota presa. Erau uniti toti. Nu a mers. La spanioli a fost nevoie de doar vreo 2 saptamani. Ceea ce ne dovedeste inca odata ca mai avem mult pana depate. Dupa aceasta demisie vor urma alegeri in vara. Favorit pare fostul presedinte Florentino Perez.

Azi dimineata am mai dat peste o stire care m-a lovit direct: Soava va veni la Craiova pentru 200.000 euroi pe an. Soava este unul din cei mai slabi jucatori pe care i-am vazut eu. D-aia are cariera fulminanta de acum. Si fluieraturile la nationala. Da, a fost si la nationala. A fost si pe la Spartak Moscova. Impreuna cu inca vreo 2-3 romani. Si era sa retrogradeze Spartak. Pana s-au trezit si au scapat de romani. Pe Soava nu l-as lua jucator nici daca m-ar plati. Dar marele patron vizionar numit Mititelu a zis ca Soava e oltean d-al locului si asta face toti banii. Presimt o cearta cat de curand pentru ca valoarea nepretuita a jucatorului isis va face cat de curand simtita prezenta.

N-am scris nimic despre plecarea lui Radoi la arabi. E bine din punct de vedere financiar. Si atat. In rest e o pata neagra. Si pentru palmares si pt cv si pentru nivel de fotbal. Pentru tot. E o ingropare din punct de vedere fotbalistic. Fotablulo arabic e un cimintir al elefantilor. Acolo ajung fotbalistii cu nume la finalul carierei pentru un unltim an sau doi si pentru a-si rotunji conturile. Mirel a ajuns la 28 ani. Cred ca putea sa plece in occident pentru vreo 3-4 ani si abia mai apoi sa se duca si prin Arabia pentru bani multi. Valoare are, dorinta si mai mult si va avea si peste cativa ani.

In materie de handbal suntem fericiti ca participam dupa 14 ani la un campionat mondial la masculin. Partea proasta e ca suntem mici pentru nivelul handbalului mondial. Am inceput cu o infrangere 21-31 cu Franta. Diferenta s-a facut pe final. In prima parte baietii chiar au vrut, au incercat, au jucat bine dar au avut si ghinion si un portar francez in mare forma. Probabil ca nici in urmatoarele meciuri nu o sa o ducem mai bine. Macar castigam experienta. Si daca vom avea contiunitate la nivelul performantei si ne vom califica din nou la mondiale vom fi mai pregatiti si vom avea si rezultate.

Snookerul este unul din sporturile mele favorite. In aceasta perioada se disputa Masters-ul. Un turneu din calendarul competitional care nu aduce puncte in clasament dar aduce bani si prestigiu. 2 jucatori par a fi in mare forma si sa vor intalni in finala. Mark Selby, detinatorul trofeului si Ronnie O'Sullivan, campionul mondial en-titre. Ambii au castigat la scor in semifinale. Sper sa castige Selby. Nu sunt fan O'Sullivan. Recunosc valoare sa dar nu e pe stilul meu. Dar vom vedea desfasurarea evenimentelor astazi pe Eurosport incepand cu ora 16:30.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu