24 februarie 2009

quICk news

Lattice Semiconductor lanseaza primele sale FPGA-uri fabricate intr-un proces de 65nm. Tinta lor este segmentul mediu, segment in care concureaza cu Actel, Altera si Xilinx.

Incasarile la scara mondiala in industria circuitelor intgrate se estimeaza a scadea cu aproape 20% in 2009 pana la 199.2 miliarde$. Industria isi poate reveni la cifrele inregistrate in 2007 abia in 2012.

MOSAID Technologies, una din principalele companii detinatoare de licente pe piata semiconductoarelor si comunicatiilor, a anuntat ca a achizitionat un portofoliu de 300 de patente de la SercoNet Ltd. Acestea acopera in principal domeniul comunicatiilor.

Intel da in judecata Nvidia pentru a-i impiedica sa dezvolte chipset-uri pentru placile de baza care sa suporte noua clasa de procesoare Nehalem dezvoltata de Intel.

LG Electronics si Intel au anuntat ca vor colabora pentru a dezvolta dispozitive mobile pretabile la internet de mare viteza bazate pe noua generatie de platforme hardware furnizata de Intel

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au prezentat ceea ce pare a fi prima dioda reversibila compusa din materiale feroelectrice.

Producatorul de memorii Micron Technology Inc a anuntat ca va disponibiliza 2000 angajati pana la finele lunii august si va inchide productia de plachete de 200mm de la fab-ul din Boise, Idaho.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu