13 martie 2009

Femeie = obiect sexual

Se ia o stire de pe mediafax de acu cateva zile, femeile din fotografiile sexy, obiecte in ochii barbatilor, si se comenteza.

Calendarele sexy şi fotografiile topless cu modele, prezente în diversele publicaţii, îi determină pe bărbaţi să le considere pe femei drept nişte obiecte, potrivit unui studiu recent publicat în Statele Unite, informează dailymail.co.uk.

Pai cand femeia apare intr-o astfel de ipostaza la ce reactii se astepata? Ce gandeste ea cand pozeaza? Ca o sa fie apreciata pentru veleitatile culinare? Pentru iq? Pentru aptitudinile sportive? Pozezi provocator, normal ca esti vazuta ca obiect. Doar la asta te si astepti. Normal ca barbatu te vede obiect sexual si ar vrea sa ti-o traga deindata (depinde si de preferinte aici). Cand o sa pozezi cu cartea-n mana intr-o biblioteca si cu o imbrcaminte adecvata, poate o sa fii privita si altfel.

Când un bărbat priveşte o femeie în bikini, se activează o zonă din creierul acestuia care este asociată uneltelor şi alte obiecte. În acelaşi timp, activităţile din regiunea cerebrală responsabilă cu dorinţa de a înţelege gândurile şi sentimentele altor persoane sunt inhibate, potrivit unui studiu recent.

Trecem peste dezacordul din prima fraza. Deci totul e genetic. Suntem programati sa gandim ca niste roboti. Femeie in bikini = obiect sexual. Sa nu mai primim reprosuri d-acu cand suntem la plaja si ne holbam in toate directiile. "E genetica, draguta. N-am ce-i face."

Cercetătoarea Susan Fiske, coordonatoarea studiului, a declarat: "Singura dată când am observat acelaşi tip de reacţii a fost când oamenii au privit fotografiile unor persoane fără domiciliu sau ale unor dependenţi de droguri, deoarece ei nu îşi doresc cu adevărat să ştie ce se întâmplă în minţile celorlalţi".

Sa observam ca o femeie este coordonatoarea cercetarii. Banuiesc ca a avut parte de multe experiente neplacute si s-a gandit sa studieze temeinic problema. Punctul de plecare: "barbatii este porci". Concluzia la sosire: "barbatii este roboti porci".

Acest experiment a relevat, totodată, şi poate nu în mod surprinzător, faptul că bărbaţii îşi amintesc mai uşor imaginea unei femei îmbrăcate sumar decât pe cea a unei femei îmbrăcate complet.

Unele femei arata mai bine imbracate, altele dezbracate. Natura n-a dat la fel la toata lumea. Barbatilor le place totul cat mai natural. Si pielea este cel mai apropiat de natural.

Rezultatele obţinute în urma scanării creierului voluntarilor au dovedit că imaginile sexy îi determină pe bărbaţi să le considere pe femei "mai puţin umane", indică studiu, prezentat la conferinţa anuală American Association for the Advancement of Science.

D-aici apar si exprimarile, total lipsite de bun simt ale barbatilor bineinteles, la adresa femeilor: catea, capra, vaca, etc. Deci tot femeile sunt cele care ne fac pe noi sa trecem de la limajul elevat la unul de mahala.

Fiske, profesor la Universitatea Princeton din Statele Unite, spune că această asociere ar putea să afecteze locul de muncă, bărbaţii având tendinţa de a-şi vedea colegele ca pe nişte obiecte sexuale.

In concluzie, barbatul vede femeia ca pe un obiect sexual in toate ipostazele. Si la servicu, si cand pozeaza in bikini, probabil si la biserica vede cate o mamaie si ii sare mintea numai la fetisuri.

Întrebată dacă şi femeile au aceeaşi reacţie când privesc bărbaţi sumar îmbrăcaţi, Fiske a declarat că acestea au tendinţa să acorde o importanţă mai mare vârstei şi contului din bancă, decât aspectului fizic.

Clar. Cand femeia vede animalu' in chiloti numai la contul lui se gandeste. Oare o fi mare? Ma satisface? Imi permite sa ma joc cu el? Despre cont vorbim aici. Probabil de aceea vedem toate pitipoancele ca au la brat cate-un balon cu ceafa groasa, chelie si burta de bere si carnati. Acum avem si explicatia doamnei cercetator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu