11 aprilie 2009

Cei mai prosti din curtea scolii

Vineri seara. Ora 20:45. Meci Steaua - Farul Constanta. Deja de la pranz ma gandeam ca o sa mor in trafic pana in Ghencea. Aveam sa ma insel. Am ajuns relativ repede in zona stadionului. Am gasit imediat si loc de parcat. Pana la portile de acces d-abia daca am intalnit vreo 20-30 oameni care mergeau la meci. Pentru prima oara parcarea din fata portii de intrare era aproape goala. Si nici nu parea ca se va umple. Am tercut rapid de control si am am ajuns imediat pe stadion. Mai repede ca niciodata. Oricum poti sa intrii si cu grenada-n mana ca nu te vad. Mai preocupati sunt sa caute-n chiloti decat sa vada ce ai in mana.

Pe stadion, atmosfera mormantala. Parca eram la teatru. Liniste profunda. Puteam sa aud lejer ce isi comunicau jucatorii intre ei. Si audienta la minim. De rusine, nici n-au mai scris numarul spectatorilor pe tabela. 5000 cred ca e un numar prea generos.

De data asta au avut si adversarii suporteri. O mana de oameni entuziasti care au inceput din start cu "Demisia". Asta a mai dezmortit si peluzele steliste. Si au inceput cu niste strigari timide. Au compensat prin bannere. Au fost la adresa tuturor. In primul rand pentru Gigi:

"VREM DOAR SA PLECI"

"VINDE CLUBUL!"

"RAMAI ACOLO!"

"PLEACA"

"ALATURI DE TINE IN MOMENTE DIFICILE
DOAR INTERLOPII SI SLUGILE UMILE"

A existat si un banner din partea tribunelor:

"LIBERTATE pt GIGI"

Dupa cum se stie de la meciul cu Gloria Bistrita, tribunele si peluzele sunt pe pozitii opuse in privinta sustinerii lui Gigi Becali. Peluzele sunt in razboi deschis cu acesta, vor plecarea sa cat mai degraba, in timp ce tribunele sunt nemultumite de jocul echipei si nu-l considera principal vinovat pe Becali. Doar nu e el vinovat ca nu poa s-o bage amaratii de pe teren in ate. In seara asta a aparut un alt motiv de cearta intre tribune si peluze: Marius Lacatus. Prin minutul 75 s-a auzit pentru prima oara "demisia" din tribuna 1 la adresa lui Lacatus, strigare preluata imediat de tribuna 2. Peluzele au fluierat vehement si au inceput imediat sa strige numele lui Lacatus.

A existat totusi si un lucru asupra caruia toti suporterii au fost de aceeasi parere: Lovin. Titular a intrat, s-a plimbat, a ratat, a gafat, ne-a ingropat, l-am injurat de l-am spurcat si a plecat. Dar rezultatul a ramas. Prestatia sa catastrofala i-a adus pe multi la exasperare. A fost mai aclamat ca Gigi, ceea ce e greu in Ghencea in aceasta perioada.

N-a fost uitat nici Argaseala:

"ARGASEALA, SCLAVULE
DU-TE SI HRANESTE-I OILE!"

Au existat si scandari de sustinere a romanilor din Basarabia insotite si de niste bannere:

"ROMANIA MARE
IN VECHILE HOTARE"

"LIBERTATE TINERILOR ARESTATI IN CHISINAU"

Au mai existat si alte mesaje cu diverse trimiteri:

"NOI PIERDEM TINERETEA, LACRIMI
SI SUDOARE PT 2 CULORI CALCATE
DE VOI IN PICIOARE

"AMANDOI SUNTEM DE-O SAMA
DE-O FAPTURA SI DE-O MAMA
FREE STEAUA"

"IN ZADAR INCERCATI
PE NOI NU NE CUMPARATI"

Per total a fost un meci anost, fara orizont, fara nimic interesant din punct de vedere tactic, nicio idee, nicio schema de joc, un gol norocos al Stelei si unul frumos al celor de la Farul. Prima repriza a fost o demonstratie de antifotbal. Rezultatul e echitabil pentru ce a fost in teren. La cum au jucat echipele, ar merita ambele sa joace la matineu la anul, nu numai Farul.

Cand iei bataie de la Pandurii, faci egal cu Farul acasa, castigi chinuit cu Gloria, joci fara orizont, fara vreo idee tactica, fara vreo coerenta si fara un conducator de joc n-ai cum sa obtii ceva. Stau si ma intreb ce dracu fac astia la antrenamente? Isi expun achizitiile tehnologice si feminine? Dupa ce joaca pe teren, pare ca fac antrenament doar la Bamboo. Singura tactica a Stelei e pasa pe extrema, centrare si d-aci Doamne-ajuta sa intre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu