23 aprilie 2009

Sa-nvatam s-o bagam si-n ate

Meciul de aseara, Steaua 1-1 CFR Cluj, a avut un unic punct de interes: Gigi. Toti fotoreporterii stateau frumos intre cele 2 banci de rezerva cu tunurile orientate catre loja patronului stelist asteptand aparitia acestuia. Dar absolut toti. Niciunul nu era orientat catre tunelul de iesire al jucatorilor. S-au trezit abia cand acestia pasisera deja de secunde bune pe teren. Si atunci au ezitat ceva pana sa se intoarca. Cand si-a facut aparitia Gigi, toti suporterii de la tribuna 0 si 1 s-au intors catre loja sa-l aplaude. Bineinteles ca peluzele huiduiau copios. Si pe tot parcursul meciului au scandat impotriva sa. Majoritatea bannerelor i-au fost adresate:

"FREE STEAUA"

"PLEACA"

"STEAUA INSEAMNA DEMNITATE SI ONOARE
NU VALIZE SI DOSARE !!!"

"GIGI DU-TE INAPOI LA PUSCARIE
SA CASTIGI MAI MULTA SIMPATIE"

"DNA TE VREA"

"MILITAM PT VINDECARE STELEI
DE CANCERUL BECALI!"

Scandarile au fost preponderent adresate patronului, cel putin pana in momentul egalarii. Dup-aia s-au mai orientat si catre sustinerea echipei. A mai fost si un mesaj special adresat lui Gigi. Chiar pe limba lui.


"POATE ASA INTELEGI
STEAUA-I MULTU-ANANGHISITA
DI-UN GUMAR CUMANDASITA
DU-TI LA NIALE!"

Au mai fost si cateva mesaje pentru clujeni dar mai ales pentru conducerea lor.

"PENTRU OAMENI CA VOI S-A INVENTAT TRIANONUL
PENTRU CELELALTE EXISTA MASTERCARD"

"SUNTETI UN NEAM DE IDIOTI"

"IN SOPRONI LIGA VA ESTE LOCUL"

Pe langa Gigi, a mai fost un punct de atractie pentru peluze: Lovin. De fapt pentru tot stadionul. Fluieraturi copioase inca de la inceput. Totul a culminat cu momentul eliminarii. Parca se revarsa un vulcan de fluieraturi. De obicei erau aplaudati stelistii eliminati. Nu era posibil si de aceasta data. Era cireasa de pe tort pe care o astepta tot stadionul.

Despre meci pot spune ca a fost mai bun decat jocul cu care ne obisnuise Steaua in ultimul timp. A avut si ceva mai mult ritm, dorinta, daruire, implicare, rivalitate, ocazii enorme, etc. Majoritatea suporterilor il injurau pe Craciunescu. Pai el e vinovat ca bipezii erau incapabili s-o bage-n ate cu poarta goala? Ce sa faca Craciunescu? Eventual sa o bage el in ate pentru noi.

Singura faza de atac pe care o stie Steaua e pasa pe extrema si centrare la Doamne-ajuta. Niciodata pe centru. Steaua nu are mijlocas de creatie, nu are jucatori nici la mijloc nici in atac pentru a crea pe centru. Dovada ca golul Stelei a fost dintr-o recuperare si un sut slab al lui Moreno si o gafa enorma de portar. Din pacate nu are jucatori nici pentru jocul cu centrari de pe extreme.

Si nu poti sa speri la vre-un gol cand ataci pe final cu Pedriel, Semedo si Ochirosii. Erau la jumate pe langa fundasii clujeni. Aratau ca furnicile pe langa ei. Plus ca relatiile de joc dintre ei erau ca si inexistente. Cand singura rezerva pentru postul de atacant central e Pedriel, e o problema.

Ar mai fun un ultim aspect: indolenta lui Toja. Astept momentul in care al de sus va sesiza si el ca Toja pe teren e intr-o apatie continua si mai mult se plimba decat alearga. Dovada determinarii si implicarii lui in joc sunt ratarile enorme pe care le-a avut. Pe final deja era static. Nu poate duce 90 minute. Cand toata echipa trebuia sa atace el era la nivelul fundasilor mergand incet catre centru.

Astept meciurile urmatoare de acasa. Incepem cu Otelul si continuam in ordine cu Dinamo, Rapid, Craiova. Numai una si una.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu