9 mai 2009

Derby suferind

Cam la asta se poate rezuma meciul dintre Steaua si Dinamo de ieri, incheiat cu o remiza plicticoasa 1-1. Din punct de vedere fotbalistic, n-am vazut nimic. Daca nimereai intamplator la meci si nu stiai cine joaca puteai lejer considera ca ai de-a face cu un FC Otopeni - Gloria Buzau. Noroc cu atmosfera din tribune. Asta a salvat o mare parte din aspectul general al jocului. Era singurul element de interes daca te aflai pe stadion. Din fata televizorului cred ca a rivalizat cu o dezbatere electorala la spectaculozitate.



Asta a fost unul din multele momente placute de pe stadion. Si a fost unul din putinele meciuri in care atmosfera incendiara din tribune nu a degenerat in batai. Mai ales ca aveam de-a face cu o mare rivalitate intre suporteri. Totul a decurs ca pe unul din marile stadioane europene si a fost pastrat in limitele legale.

Mesaje au fost destule. Nici n-am apucat sa le notez pe toate. O sa le mentionez doar pe cele mai interesante ale stelistilor:

"RAZBOAIE ADEVARATE, TOATE CASTIGATE"

"IN EUROPA IESITI DIN ANONIMAT
DOAR CA NE SUNTETI RIVALI IN CAMPIONAT"

"10 MAI
PROSTI CA VOI
NU EXISTA"

Si mesajul care a facut deliciul tuturor (Torje si colegii stiu de ce):

steaua e numai una
Galeria dinamovista a avut si ea mesaje. Multe rau. Si lungi. Parca erau un adevarat roman. Nici n-aveam timp sa scriu ca le schimbau. Si de pozat n-am reusit prea multe ca erau departe si eu doar cu un telefon cu camera slaba.

Din punct de vedere tactic, n-am vazut nimic. Toti se blocau intre ei si era o brambureala totala la mijlocul terenului. Lui Plesan eu i-am dat 30 minute. A rezistat 60. Fazele de poarta au lipsit cu desavarsire. Toata lumea de pe stadion a vazut ca portarul dinamovist era timorat si ezitant. Orice minge era o problema pentru el. Dar stelistii n-au observat. Si nici nu le-a spus nimeni de pe banca sa incerce niste suturi de la distanta.

Meciul se indrepta spre un plicticos 0-0. Dar dintr-un noroc si o deviere nefericita Steaua a preluat conducerea. Si a facut ce stia mai bine: s-a bagat cu curu-n poarta. Si golul a venit firesc pentru dinamovisti. O greseala de plasamanet a portarului l-a facilitat.

Atat se poate spune despre derby. Pana si declaratiile de dupa joc ale oamenilor din fotbal au sustinut ideea unui joc foarte slab. Sper ca sambata, cu Rapid, va fi ceva mai antrenant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu