28 mai 2009

Sezon ratat

O sa incep prin a felicita FC Barcelona pentru victoria obtinuta aseara in finala Ligii Campionilor (2-0 in fata englezilor de la Manchester United). Pentru ce au jucat aseara, trofeul este pe deplin meritat. Si se dovedeste inca odata ca norcul trage cu cei puternici. Sa nu uitam cum au prins locul in aceasta finala.

Manchester a inceput bine. Domina jocul, era la timona dar o faza care nu anunta nimic, o gafa in aparare si un oportunist cu un simt extraordinar al portii ca Eto'o au facut ca spaniolii sa deschida scorul si sa toarne plumb in picioare englezilor. D-aici nu le-a mai iesit nimic. Mijlocul s-a rupt si Barcelona a preluat controlul. Giggs a disparut din joc Anderson se invartea bezmetic si Carrick rata orice pasa. Astfel ca singura solutie au ramas pasele lungi catre varfuri.

Englezii au intrat totusi cu o asezare ciudata in teren. Rooney in banda si Ronaldo in centru. N-am inteles mutarea si mi s-a parut inoportuna. Si-a dovedit pana la urma esecul. Sir Ferguson a incercat sa dreaga busuiocul introducand toti atacantii disponibili, Berbatov si Tevez, dar nu avea cine sa le paseze.

Paradoxul total a facut ca englezii sa ia gol cu capul de la un pitic. Solizii aparatori englezi au fost surclasati. Inaintea finalei probleme in aparare aveau spaniolii care au jucat fara 3 titulari. Si faptul ca cei mai buni pasatori ai englezilor au fost cei 2 fundasi centrali spune multe despre jocul lor.

Sezonul acesta fotbalistic este unul total ratat pentru mine. Sunt un sustinator al echipelor Real Madrid, Steaua si AC Milan. Poate chiar in aceasta ordine. Pe toate planurile numai esecuri.

AC Milan n-a facut nimic tot sezonul. N-a prins nici macar unul din locurile de Liga Campionilor. Nu i-a iesit nimic lui don Silvio. A fost si ultimul sezon al marelui Paolo Maldini in tricoul rossonero. Ultimul meci de pe teren propriu a fost umbrit de esecul cu Roma si de fluieraturile suporterilor la adresa acestei legende vii. Rivala Inter Milano a castigat titlul.

Steaua a fost o catastrofa. Locul 7 e pe deplin meritat. Acolo ar si trebui sa ramana. Sa facem o mare contraperformanta. Am mai si luat bataie pe teren propriu de la Rapid. Despre cupa nu mai discutam. E o fata morgana pentru Steaua. Am avut si schimbari de antrenori pe banda rulanta. Oricum cu patronul-antrenor nu rezista nimeni. E totusi bine ca o fac o economie serioasa sezonul vittor daca nu mai jucam in Europa.

Real Madrid a avut un inceput slab de sezon ajungand la peste 10 puncte sub FC Barcelona. In partea a doua a campionatului si-au revenit si au reusit chiar o serie incredibila de rezultate pozitive (vreo 14 victorii din 16 meciuri). Totul a fost sters cu buretele de umilinta de pe teren propriu in "El Clasico", 2-6. Echipa a cazut, infrangerile au venit pe banda rulanta, titlul a luat drumul Cataluniei. De cupa nici nu e nevoie de vreo mentionare. Realul nu mai are de multi ani vreun parcurs bun in aceasta competitie. Numai infrangeri rusinoase cu echipe de liga 2 si 3.

Cu victoria de aseara, FC Barcelona a reusit tripla istorica, cupa, campionat si liga, nereusita de nicio echipa spaniola pana acum.

Cireasa de pe tort ar reprezenta-o castigarea campionatului de catre Dinamo si implicit intrarea lui Borcea in Liga Campionilor. Asta ar pune capac sezonului meu fotbalistic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu