1 septembrie 2009

Descoperirile zilei de ieri

Datorita delicious am gasit doua utilitati folositoare:

- prima ar fi o aplicatie freeware pentru defragmentarea hardului Auslogics Disk Defrag.
Auslogics Disk Defrag is a simple disk defragmentation program. You can defragment multiple disks or select individual files or folders for defragmentation. Auslogics allows you to set the priority of the application and can tell your computer to shut itself down when the defragmentation process is complete—a handy feature when you want it to scan and defragment while you're sleeping but don't want to leave your computer idling all night. Auslogics Disk Defrag is a free and portable application.

- a doua e o metoda simpla si rapida prin care se optimizeaza resursele folosite de Firefox
1. Open the Error Console: Tools menu/Error Console
2. In the Code text box paste this (it’s a single line): Components.classes["@mozilla.org/browser/nav-history-service;1"].getService(Components.interfaces.nsPIPlacesDatabase).DBConnection.executeSimpleSQL("VACUUM");
3. Press Evaluate. All the UI will freeze for a few seconds while databases are VACUUMed

Daca intalniti o eroare gen an illegal character, schimbati ghilimelele de la VACUUM din cele rotunde in cele tip typo.

***** ***** ***** ***** *****

O tehnica inteligenta de a citi mai rapid descrisa de catre Kris Madden. Pare simpluta si destul de eficienta. In mare, consta in repetarea continua a succesiunii de vocale "AEIOU" in timpul citirii.

***** ***** ***** ***** *****

Eric Giller coordoneaza programul WiTricity care se ocupa de dezvoltarea unei solutii de transfer wireless a energiei electrice. Iata o demonstratie practica a evolutiei tehnologice la care a ajuns grupul sau de oameni de stiinta. Estimarea mea este ca in maxim 10 ani va aparea si la nivel comercial o metoda de transfer wireless a energiei electrice. Poate chiar aceasta.

***** ***** ***** ***** *****

Aruncatul banului si ghicirea fetei pe care acesta va cadea pare o treaba simpla cu o proportie teoretica de 50% de a nimeri fata corecta. Dar dupa cum spune si regula de 50-50-90, daca ai o sansa de 50% de a duce un lucru la bun sfarsit, exista 90% sanse ca ceva sa nu mearga. Aici vorbim doar de niste probabilitati disproportionate cu 2-4 procente. Iata si matematica din spatele acestor afirmatii.

***** ***** ***** ***** *****

O noua parodie cu Hitler, bazata pe secvente din filmul Der Untergang (2004), circula pe internet. De data aceasta subiectul este prabusirea pietei imobiliare. Hitler este un investitor care si-a luat teapa. (via)



***** ***** ***** ***** *****

Exista acele momente in care am da orice sa avem o camera de luat vederi sau un aparat foto pentru a imortaliza un anume moment. Unii au fost norocosi si au reusit sa surprinda exact momentul potrivit.

***** ***** ***** ***** *****

Pe buda e locul ideal al unora de citit. Problema mai apare cand graba e atat de mare incat nu mai apuci sa mai iei ceva de citit pe drum si te-ai cam saturat sa tot citesti etichetele tuturor produselor din baie. Iata o noua metoda de a pierde vremea pe buda: origami. Imprimat direct pe sulul de hartie.

***** ***** ***** ***** *****

Pentru cei care se pricep la Photoshop, am gasit o resursa cu 30 de tutoriale pentru a imprima texturi retro si vintage. Parca m-as apuca si eu sa invat ceva Photoshop vazand cate minunatii poate face.

***** ***** ***** ***** *****

A da un vant intr-un loc public sau intr-un mediu inchis e un eveniment total nedorit de catre oricine. Dar este totusi o necesitate fiziologica. Stiati ca in medie un om da cam 14 vanturi pe zi? Iata si multe alte lucururi pe care in mod sigur nu le stiati despre un simplu vant.

***** ***** ***** ***** *****

Oamenii colectioneaza obiecte conform meseriei lor. Fotbalistii schimba tricouri cu adversarii, vanatorii se mandresc cu trofeele lor, sportivii de performanta cu medaliile si tot asa. Un dentist ce poate strange? Dinti, bineinteles. Iata colectia unui doctor chinez. (via)




***** ***** ***** ***** *****

Ca tot se vorbeste peste tot ca twitter e o adunatura de mesaje despre nimic, ca pe bloguri nu prea mai apare nimic interesant, ca originalitatea e in scadere pe net, iata si un blog despre nimic, un blog despre toate lucrurile banale si plictisitoare. In modul sau, e original si chiar are trafic si comentatori. (via)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu