19 septembrie 2009

Gaselnitele zilei

O cafenea din Westhoughton, Marea Britanie, ofera un mic dejun foarte generos la 10 lire (cam 16 dolari). Contine de toate si e mare. Oferta speciala e ca daca reusesti sa mananci totul in 20 de minute, fara bautura, il primesti gratis. Pare buna oferta. Cred ca ar prinde si la noi asa ceva desi la cat sunt unii romani de fomisti s-ar putea ca afacerea sa mearga in mare pierdere.

***** ***** ***** ***** *****

O forma diferita de arta contemporana: arta cu artificii. Omul din spatele spectacolului pirotehnic din deschiderea jocurilor olimpice de la Beijing din 2008, Cai Guo-Qiang, ne dezvaluie cateva din secretele sale si ne arata cum se face arta din praf de pusca.

***** ***** ***** ***** *****

Vreti sa stiti in orice moment cati oameni sunt in spatiu la orice moment de timp? Iata si pagina de web dedicata acestui lucru. Acum avem 6, toti pe statia spatiala internationala.

***** ***** ***** ***** *****

Omul cand moare are 2 optiuni: cimintir sau crematoriu. De la crematoriu sunt iarasi 2 cai: urna sau imprastiatul cenusii in locuri apropiate raposatului. Acum a aparut si a treia: creioane. Da, creioane. Iata setul de 240 creioane facute din cenusa rezultata in urma arderii resturilor umane. Fiecare creion este stantat cu numele raposatului din a carui cenusa este realizat. Si asa realizam circuitul normal al naturii, "nimic nu dispare, totul se transforma".

***** ***** ***** ***** *****

Cele mai bune locuri din lume in care puteti manaca anumite specialitati. Crema cremelor in materie de un anumit preparat. Nu e greu de ghicit ca multe sunt in Paris.

***** ***** ***** ***** *****

Cum cubul Rubik normal, cu 6 fete, nu era suficient, a aparut cel cu 12 fete. Sa te tot lupti cu el ore-ntregi. Partea buna e ca dupa chinuri nesfarsite si incercari exasperante si esuate de a rezolva ceva exista o solutie salvatoare. Se poate dezmembra si aranja manual la loc in pozitia corecta. E doar 50$. Un mizilic.

***** ***** ***** ***** *****

Un om nevinovat e tinut dupa gratii chiar daca 2 teste ADN i-au dovedit nevinovatia. Doar in America se poate asa ceva. Cu toate aceste dovezi i s-a refuzat un nou proces. In cadrul articolului este si un filmulet de vreo 12 minute. Merita urmarit pentru a vedea cum gandesc si incearca sa se disculpe cei ce fac legea in America. E fascinant cu cata lejeritate si cu zambetul pe buze poate respinge un procuror toate noile dovezi de care depinde viata sau libertatea unui om (pe la minutul 3:10-3:20). Si schimbul de replici de la final intre producatoarea documentarului si o prestigioasa judecatoare e fabulos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu