8 octombrie 2009

Link dump

Era acu ceva vreme pe Discovery o emisiune in care 2 echipe se intreceau intr-o competitie folosind echipamente construite de ei din fiare vechi. Ceva gen "Scrap challenge" cred ca-i spunea. N-am mai vazut-o in program de ceva vreme. De emisiune mi-am adus aminte citind ca a aparut si un parc tematic al sculpturilor din fiare vechi din Ohio

***** ***** ***** ***** *****

Secolul 20 nu a adus numai inventii ingenioase si folositoare intregii omeniri. Au fost si atatea incercari esuate dar si inventii total nefolositoare. Cele mai nastrusnice si stupide 30 de inventii din secolul trecut au fost grupate si trecute in revista de cei de la revista Life.

***** ***** ***** ***** *****

Arta din hartia impaturita nu e ceva nou. Origami e in cultura japoneza de secole integi. Dar unii oameni au dus aceasta arta dincolo de limite. E incredibil ce poate iesi din mainile acestora. Sunt prezentati in continuare 10 dintre acesti extraordinari artisti si cateva din creatiile lor. Unele aparute dintr-o singura foaie de hartie.

***** ***** ***** ***** *****

Asta e special pentru barbati. E o lege nescrisa a pisoarelor care spune ca intr-un wc distanta dintre doi sau mai multi folositori de pisoare este maxima. Mi-a placut extrem de mult un articol in care se explica aceasta lege si din punct de vedere matematic.

***** ***** ***** ***** *****

"Vrem sa reducem costurile. Vrem sa taiem cheltuielile inutile. Vrem sa facem rezerve cat mai mari de capital. Si pentru toate acestea platim unor baieti destepti 3 milioane de dolari ca sa ne invete si pe noi cum". Si nu se intampla Romania. Se intampla chiar la celebra universitate Berkeley. Cred c-au invatat de la ai nostrii.

***** ***** ***** ***** *****

Fails. Epic fails. Catastrophic fails. Greatest fails. O compilatie exceptioanala. Apare si o poza din land of choice p-acolo. Sa se stie care sunt prioritatile noastre.

***** ***** ***** ***** *****

Enciclopediile sunt la moda azi. Pentru orice, apare o enciclopedie. O enciclopedie a hartiei igienice e tot ce ne mai trebuia. Orice ati vrut sa stiti despre acest obiect banal dar atat de dorit cand lipseste, puteti afla cu doar cateva clcikuri.

***** ***** ***** ***** *****

In perindarile mele dintr-o pagina in alta dau cateodata de chestii care nu mi-ar fi trecut niciodata prin cap. Desi in momentul in care le vad imi dau seama ca sunt totusi niste chestii banale dar atat de ingenioase, trebuie sa recunosc ca mie nu mi-ar fi dat prea curand prin cap. O chestie de genul acesta este urmatoarea: se iau un creion, o foaie si niste muste moarte. Rezultatul e genial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu