9 februarie 2010

Manifestari culturale in spatii neconventionale

Valencia. Art Nouveau Mercado Center. Cea mai mare piata acoperita din Europa. O zi monotona. Deodata, din boxe incepe sa se auda La Traviata de Giuseppe Verdi...



Protagonistii din imaginile de mai sus sunt membri ai operei Palau de les Arts din Valencia. O prestatie exceptionala intr-un mediu inedit si neconventional.

De ce nu se poate asa ceva si la noi? De ce nu vedem prestatii tip flash mob intr-un loc neconventional al unei institutii de cultura? Locuri si oportunitati ar fi atatea. De exemplu Piata Universitatii sau Piata Unirii sau orice alt loc plin de oameni la ore de varf. De ce nu, chiar un mall. Desi aici ar merge mai bine un concert spontan de manele. Singurii care au iesit din carapacea salii de teatru intr-un mediu atipic sunt cei de la Masca. Ii puteti vedea in statia de metrou Unirii I. Tot respectul domnului Malaimare pentru aceasta initiativa si pentru aducerea unei manifestari culturale in mijlocul oamenilor.

Eu sunt un iubitor de teatru. Nu sunt un fan al operei. Nu ma vedeam rezistand la un spectacol intreg. Dar acest clip m-a facut sa mai ma gandesc. Si daca as vedea ceva asemanator si in Bucuresti, chiar as incerca si un spectacol de opera.

Poate acest clip va ajunge si la cei in masura de a incerca asa ceva si la noi. Asta ar fi o promovare cu adevarat eficienta pentru apropierea lumii de cultura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu